128 gigás DDR4-es RAM

Az SK Hynix szakemberei komoly eredményt értek el a DDR4-es memóriamodulok frontján, ugyanis elkészítették a világ legnagyobb adatsűrűségű DDR4-es memóriamodulját, amely 128 GB-os kapacitással bír.

Az újdonság 8 Gb-es DDR4-es memóriachipeket tartalmaz, amelyek a TSV (through Silicon Via) eljárásra támaszkodnak. Ez annyit jelent, hogy a memóriachipen belül több memórialapka található egymásra rétegezve, ezek pedig TSV-k segítségével kapcsolódnak egymáshoz. A 8 Gb-es DDR4-es memóriachipek fejlett, 20 nm-es osztályú gyártástechnológiával készültek.

Az SK Hynix friss terméke 2133 Mbps-os sebességet kínál és 64-bites memória-adatsínen keresztül akár 17 GB/s-os memória-sávszélesség biztosítására is képes. A termék nagyon alacsony üzemi feszültséget alkalmaz: mindössze 1,2 voltot igényel, szemben a DDR3-as megoldásokkal, amelyeknek 1,5 voltra van szükségük a működéshez (1,35-re az alacsonyabb fogyasztású példányoknál).

Az új memóriamodul azért komoly előrelépés, mert kétszer nagyobb kapacitást kínál, mint a korábbi, 64 GB-os modellek. A gyártó a 128 GB-os és 64 GB-os memóriamodulok mintapéldányait rövidesen szállítja partnereinek. Az említett termékek sorozatgyártása várhatóan a következő év első felében kezdődhet meg.

forrás: www.ipon.hu

Kategória: GameSector, Hírek | A közvetlen link.