Mivel játsszunk idén az SZT-n?

Ebben a cikkben megpróbálok összeszedni pár játékot, amik élvezetesek lehetnének idén az SZT-n. A nagy favoritok mellett lesz egy pár újdonság, talán egy pár egészen meglepő dolog is.

League of Legends és a többi MoBA
Mivel is kezdhetnénk a listát, mint az elmúlt évek egyik legnagyobb SZT-s “sikerjátékával”, a sokak számára ismert LoL-lal/el? Szerintem a játékot nem kell senkinek bemutatni. A MoBA-k rohamosan hódítják meg az online közönséget a hatalmas bajnokságokkal és változatos játékmenetükkel. A LoL és Dota/ Dota2 biztosan idén is elő fog kerülni

Left 4 Dead 2
Évről évre előkerül a L4D2 is az SZT-s játékok között. Szintén közkedvelt, jól ismert játékról van szó, nem is igényel sokkal többet itt.

Rainbow Six: Vegas 2
A Ubisoft és Tom Clancy szerintem legjobban sikerült játéka, az aktív fedezékrendszerrel fűszerezett FPS a maga idejében gyönyörűen kidolgozott, élvezhető kampányt és függőséget okozó multiplayert ötvözött. Mára a csillogás egy kicsit megkopott, eljárt felette az idő, de a Terrorist Hunt és Cooperative játékmódok még mindig hatalmas élményt nyújtanak LANon

Counter Strike széria
Ennél több nem is kell. Világsiker, mindenki ismeri és az emberek túlnyomó része játszott már legalább egyel az újonnan bővült széria tagjai közül.

Day of Defeat : Source
Source motoron futó második világháborús FPS, hasonlít a CShez, na meg talán a CoD2 höz, valószínüleg ezt is rengetegen ismeritek.

Call of Duty 4 : Modern warfare
Egy SZT sem lenne SZT a CoD4 nélkül. Az elmúlt években ő is rendszeresen előkerült, nem igényel nagyobb bemutatást.

Battlefield 2
Ez talán a leggonoszabb játék. Az elmúlt években akárhányszor próbáltuk elővenni, kiszúrt velünk. Ahol tud elromlik, de ha egyszer feldübörög, és elárasztjuk a szervert és életre kel a Harcmező, le se lehet állni vele. Nagyszerű játék (ha hajlandó működni)

Warhammer 40K Dawn of War
Az egyik legjobb stratégia amit valaha kiadtak. Összetett játékmenet, sok faj, hatalmas robbanások és lehetne még sorolni. A DoW és kiegészítői is tűntek már fel SZT-ken és remek volt lejátszani egy-két menetet egymás vagy épp AI ellen. Az Ultimate Apocalypse moddal meg az élmény csak fokozódik, ajánlom kipróbálásra mindenkinek!

Company of Heroes
A THQ másik hatalmas durranása. Kidolgozott grafika, viszonylag egyszerű játékmenet. Tökéletes RTS, egy-két moddal és kieggel megspékelve mégjobb élményt nyújt. Szintén ajánlom mindenkinek!

Supreme Commander
Egy újabb telitalálat. Hatalmas harctér, rengeteg egység és mindenféle óriási robot! Kell ennél több? A menetek kicsit hosszúak és fárasztóak, de minden percük élvezhető!

ArmA3
Az Armed Assault harmadik és egyben legújabb tagja. Igaz, hogy a játék még csak most jött ki, de egy remekül összerakott játékot köszönthetünk rengeteg többjátékos küldetéssel és játékmóddal. Talán mind közül az SZT-re legalkalmasabb a Wasteland lenne, ami egy gyűjtögetős, küldetésezős PvP sandbox játékmód. Összeáll 4-5 ember egy csapatba és ölik a másik csapatot ahol érik. Egy másik nagyon jó mód a CTI (Capture The Island) Ami hasonlít a Battlefieldben megszokott bázisfoglaláshoz, annyi csavarral, hogy itt a játékos pénzt kap az elfoglalt bázis, lelőtt ellenség után és abból veszi a felszerelést, tehát kicsit nagyobb hangsúlyt kell fektetni a járművek megfelelő használatára. Remek szórakozás mind a két féle játékmód. Mindenki keressen rájuk youtuben és ne legyen rest végignézni egy-egy 10-20 perces gameplayt. Ez a játék több időt igényel mint a többi FPS, de legyőzhetetlen!

GTS DayZ
A DayZ Standalone mostanság nagy teret hódított magának. Lássuk be, aki szereti a hasonló játékokat (nem, nem a L4Dre gondolok itt!) Az odaragad elé és úgy tölt el vele órákat, hogy észre se veszi! Na most nem a bughalom alpha Standaloneról van szó. Legyünk őszinték, majdnem arról van szó, ugyanis egy két fős magyar csapat nekiállt, és az Arma2 DayZ modot “standalonná” tette egy ügyes launcher segítségével, ez a GT- Systems DayZ szervere, talán a leg igényesebb magyar DayZ szerver, ahova külön regisztráció és a szerver külön launchere kell, hogy belépj. Emellett automatikusan frissíti magát. A szervert mindenkinek csak ajánlani tudom, aktív adminok, stabil 30-50 játékos és rengeteg custom content várja a játékost. A szerver tulajdonosa Nexux – ha minden jól megy – személyesen vesz részt az SZT-n és felállít nekünk egy LAN szervert, hogy kipróbálhassuk. Ha valaki eljátszik a gondolattal, hogy kipróbálja, hajrá! A szervernek külön kliense van amit az oldalon megtalál, nincs Arma2 és kiegészítői, csak a Klienst kell telepíteni és futtatni a launchert, gyerekjáték az egész.
Itt egy videó magáról a szerverről:

Ennyi játék jutott az eszembe egyenlőre, de várom szeretettel a javaslatokat.

Kategória: GameSector | A közvetlen link.