Nemzetközi eSport Liga

Mindenki hallotta már az eSport kifejezést? Egy érdekes cikkre lettünk figyelmesek, ami a profi játékosoknak lehet egy lehetőség:

Az eSportok nemzetközileg növekszenek egy videojáték ligával a GamingGrids szervezésével.

Nemzetközi eSport Liga

Már nem elérhetetlen, hogy megéljünk profi videojátékosként!

A technológia és videójátékok folyamatosan fejlődő világa tovább növekszik az eSportok versenyképességével. Egy jólismert amerikai vállalat lépett színre, hogy megújítsa az ipart a legújabb bejelentésükkel, vagyis egy játék szezonnal a versenyjáték- iparból, a Valve által gyártott, Steamen elérhető Counter Strike: Global Offensiveben. A GamingGrids bemutatja a játékosoknak az “GridLeague”-t, ami örökre megváltoztathatná az online játékokatt.

Február 22.-én a vállalat bejelentette törekvéseit egy 10.000$-os, három hónapos szezont a globális terveik részeként a GridLeagueben, kezdve a jólismert Counter Strike: GO val.

A naponta aktívan játszó játékosok millióival és versenyszerűen játszó csapatok és klánok százezreivel a játszó közösség egyre nagyobb figyelmet szerez magának az eSport iparban. A GamingGrids most tárt karokkal vár minden játékost, akik valaha is arról álmodtak, hogy pénzt kapjanak győzelmeik és tehetségük alapján online játékokból.

A GamingGrids bejelentése szerint az “előszezon” március elsején kezdődik, mikor a regisztráció után belső mérkőzésekkel fogják besorolni a játékosokat tehetségük alapján. Ez lehetőséget ad minden csapatnak és játékosnak, hogy bizonyítsák képességeiket a “terepen” és azok alapján kerüljenek csoportokba.

A szezon elején a játékosok teljesítményük alapján lesznek rangsorolva, ezek után kezdődik a verseny szezon, ahol “main”, “intermediate”, és “open” csoportokban fognak küzdeni a győzelemért; látszólag ugyanolyan rendszerben, mint egy Futball vagy Amerikai Futball szezon esetében. A szezon zárása egy nagy döntő játszma lesz, ahol a legjobbak közdenek majd a győzelemért.

Belső értekezések a GamingGrids vezetőivel arra engednek következtetni, hogy a cég nagy hangsúlyt fektet mind a versenyképes, mind a hétköznapi játékosokra és azok játékaira. Ezzel újra akarják definiálni az ipart és egy olyan pályára szándékoznak állítani az eSportot, hogy még szélesebb körökben ismerjék és elfogadják sportként a tehetséges játékosok.

Egy dolog biztos; az az idő már a múlté, amikor még csak álomnak tűnt, hogy pénzt keressünk online játékokkal, ez lassan egyre többeknek valósággá válik.

eredeti link: http://ireport.cnn.com/docs/DOC-1094947

Kategória: GameSector | A közvetlen link.